Nattsömn

Det är som tusan det där med att sommna vid nattning av barn. Vaknade vid 23 och är ju självklart pigg nu. Tur jag är ledig imorgon iallafall. 


Gabriel är ett litet barn som man inte bara kan snör isäng, säga gottnatt till och lämna sen, nä man får ligga i hans säng tills han sommnar och sen smyga ut. Han har alltid varit svårsövd ( nattetid) även 

Som liten spädis. Som vi ha fått sitta vid hans säng och hålla en hand på han, vagga i fammnen, ibland va vi tvungen att lägga honom i vagnen och gå ut på promenad ute i natten. Ibland sov han inte alls, då fick vi sitta halva natten var ute i tvrummet med en pigg eller ledsen bäbis. Vi prövade att bara ignorera honom och låta han skrika, men han gav sig aldrig, vi provade det mesta. Han vaknar forfarande i iprincip varje natt, nästan 4 år gammal och ropar eller är ledsen. Han har dessutom detta fenomen nattskräck, mindre (händer mycket sällan) nu för tiden men för det mesta när han va liten. Sen är han ganska mörkrädd (ett arv från mig antagligen). Men men det kanske löser sig snart. Hoppas jag innerligen, det tar på krafterna att inte få sova en hel natt, inte många nätter i snart fyra år har man sovit. Men han är bäst iallafall ❤. 

Ivan därimot är lättsam han är ett litet barn man kan snör i sängen, säga godnatt till och gå ut. Han kan ropa nåra gånger efter man lagt han, men då vill han oftast bara ha en ny tutte, lämna vällingflaskan eller villja ha vatten. Sen kan han ligga och jollra på lite i sin säng en stund, men är inte ledsen och så sommnar han tillsisst och sover hela natten. Visst har det väl hänt att han vaknat på natten oxå nån gång, när han är sjuk eller drömt nåt otäckt, men då är det bara att krama han lite, lägga ner honom igen och stoppa om honom, så sommnar han igen och det händer inte ofta. 

Aja, ska väl spela lite hay day, då brukar jag bli trött. 

Sov gott! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: